Десерт „Симфонія смаків“

Veröffentlicht von

Десерти з домашнім сиром – це завжди дуже смачно! З його додаванням можна приготувати найрізноманітніші варіанти десертів, смак яких ми ідеально пам’ятаємо ще з дитинства (запіканки, чизкейки, випічка, суфле і т.д.). Дуже часто діти відмовляються їсти сир, і матусі, щоб їх заохотити, усіляко експериментують з подачею. Такі десерти також чудово поєднуються з усіма фруктами і ягодами, шоколадом, карамеллю, різноманітними джемами. Готуючи десерт з домашнім сиром Ви точно не прогадаєте – він ідеально завершить застілля і створить хороший настрій Вашим гостям. Гайда готувати!

десерт рецепт

Інгредієнти : 

– свіжа малина
– домашній сир або солодкий покупний сир
– чорний шоколад
– насіння соняшника

десерт інгредієнти

Час приготування : 15 хвилин
Кількість порцій : 2

Приготування

Крок 1.

Беремо домашній сир. Ви також можете використати солодкий ванільний сир або ж сир з додаванням родзинок чи кураги. Проте, майте на увазі : малина є досить солодкою, а чорний шоколад не дуже смачно поєднується з солодким сиром. Тому, найкращим варіантом буде звичайний домашній сир без додавання цукру – усе-таки ми з Вами готуємо більш дієтичний варіант десерту 🙂

десерт оригінальний

Крок 2.

Свіжу малинку трішки промиваємо (найкраще буде на декілька хвилин залити її водою, щоб не руйнувати ніжні ягідки) і ставимо на паперовий рушничок, щоб обсохла.

десерт легкий

Крок 3.

Тепер займемося шоколадом. Візьміть половину плитки, поламайте на маленькі шматочки і розплавте шоколад на водяній бані (чи будь-яким зручним для Вас способом).

десерт смачний

Крок 4.

Підготуйте насіння соняшника.

десерт апетитний

Крок 5.

Ось усі інгредієнти і готові – залишилося сформувати нашу „Симфонію смаків“. Для цього викладаємо в посудину для десерту сир, заливаємо його шоколадом і прикрашаємо малиною і насінням. Смачного!

десерт приготування

Такий десерт не лише дуже смачний, а й корисний. Малина багата антиоксидантами (вітамін А, каротиноїди, флавоноїди) і, завдяки окремим компонентам, захищає клітини організму. Вона посилює виділення шлункового соку, пробуджує апетит і стимулює перетравлювання їжі. Також малина корисна при простудних захворюваннях, адже містить багато вітаміну С, а також має здатність понижувати температуру тіла, провокуючи потовиділення. Домашній сир корисний для здоров’я тим, що допомагає скинути вагу і є чудовим джерелом вітамінів і білка. Сир має в своєму складі майже усі необхідні організму мінерали – калій, цинк, фосфор і багато інших. Усі ці елементи укріпляють кістки і зуби, позитивно впливають на нервову систему і регулюють кров’яний тиск. Радимо Вам частіше додавати домашній сир в страви, адже він прискорює метаболізм, покращує сон і збільшує затрати енергії в стані спокою. А чорний шоколад, до речі, теж є дуже корисним : він уповільнює процес старіння клітин головного мозку і є одним з найкращих антидепресантів. Щодо насіння соняшника, вони допомагають боротися з „поганим“ холестерином за рахунок вітамінів, мінералів і поліненасичених жирних кислот. 

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert